Що собою являє новий український бронеавтомобіль «Джура» (ФОТО, ВІДЕО)

НВО «Практика» представило свій легкий тактичний бронеавтомобіль «Джура».

Фото: Мілітарний
Фото: Мілітарний

Випробування нової машини відбувалися за участі представників силових відомств України, повідомляє Мілітарний.

«Джура» — це легкий бронеавтомобіль утилітарного типу, побудований на базі цивільного позашляховика Toyota Land Cruiser 70.

Він призначений для виконання тактичних завдань малого ризику та використання підрозділами поліції та Сил спеціальних операцій. Його особливістю є відносно низька вага та невеликі габарити, які дозволяють діяти максимально непомітно.

Конструктори модифікували оригінальне шасі Land Cruiser 70, посиливши залежну підвіску та встановивши нову гальмівну систему відповідно до збільшеної маси. Машина вагою 5 тонн оснащена потужним 200-сильним дизельним двигуном із крутним моментом 430 Нм.

«Джура» отримав відкриту турель для кулемета калібру 7,62 з невеликим бронещитом. На шасі автомобіля встановлена бронекапсула, що захищає від автоматних куль калібру 5,45 мм (7Н10) та забезпечує захист від підриву кількох гранат під колесом або днищем.

Утім, за словами представників компанії, окрім машини у версії пікап потенційному замовнику також пропонуються альтернативні версії з двовідсіковою капсулою, яка може бути адаптована для перевезення двох додаткових піхотинців або роботи як медевак.

українська бронетехніка виробництво техніки джура

Знак гривні
Знак гривні