Українське підприємство виготовило піротехнічні машини для перевезення великих боєприпасів (ФОТО)

Українська компанія Validus Special Auto виготовила для пожежних розрахунків Державної спеціалізованої служби транспорту дві піротехнічні машини важкого типу ПМ-В.

Фото: компанія Validus Special Auto
Фото: компанія Validus Special Auto

Машини закуплені за програмою Європейського Союзу з надання допомоги Україні, повідомили в Міністерстві економіки.

Піротехнічна машина важкого типу дозволить саперам безпечно транспортувати вибухонебезпечні предмети великого калібру.

Одна з найважливіших переваг ПМ-В – це здатність завдяки спеціальному гідравлічному маніпулятору підіймати важкі конструкції в межах 6 000 кілограмів.

Сумарно може перевозити понад 1 тонну вибухонебезпечних предметів та має відкидний дах. У разі розриву боєприпасу, завдяки такому даху вибухова хвиля направлена вгору, що допоможе мінімізувати пошкодження на дорозі.

Фото: компанія Validus Special Auto
Фото: компанія Validus Special Auto

«Вони здатні впоратися із найнебезпечнішими, найбільш габаритними ракетами, їхніми уламками, керованими та фугасними авіаційними бомбами», – цитує представників компанії-виробника портал Мілітарний.

Крім того, з допомогою машини можна розчищати завали, що дозволить вилучати боєприпаси навіть у складних умовах. Такі машини активно використовують у роботі фахівці ДСНС насамперед у прифронтових регіонах.

У Мінекономіки повідомили, що Європейський союз виділив на проєкти в гуманітарному розмінуванні в Україні понад 48 мільйонів євро, з яких 27,5 мільйона євро на закупівлю обладнання. До кінця 2025 року очікується закупівля понад 20 одиниць важкої та легкої техніки, серед яких дві машини для розмінування. 

Читайте також: Сапери отримали першу локалізовану в Україні машину для розмінування MV-10 (ФОТО)

розмінування боєприпаси спеціалізована техніка сапери

Знак гривні
Знак гривні