Архітектурна дивовижа. Плавуча сауна в Осло

Архітектурна студія Estudio Herreros завершила будівництво плавучої сауни Trosten, пише Dezeen.

Фото: Einar Aslaksen
Фото: Einar Aslaksen

Розташована у фіорді поруч з музеєм Мунка, який також спроєктувала студія Estudio Herreros, споруда є останнім доповненням до кластера плавучих саун на замовлення Асоціації саун Осло в надії "наблизити сауну до людей".

Фото: Einar Aslaksen
Фото: Einar Aslaksen

Estudio Herreros надихнулася архітектурними вигадками щодо форми сауни, яка була спроєктована з виразною формою та кольором.

Структура сауни складається з дерев'яного об'єму, який був побудований за межами будівельного майданчика перед тим, як його розмістили на збірній плавучій бетонній платформі.

Алюмінієве облицювання зеленого кольору, виготовлене місцевою енергетичною компанією Hydro, поєднується з великими поверхнями з теракотової плитки та дерев'яним настилом, який доповнюється сталевими балюстрадами та сіткою.

Фото: Einar Aslaksen
Фото: Einar Aslaksen

"Споруда поєднує в собі сталий дизайн завдяки інноваційній енергетичній системі, яка забезпечує стабільне тепло на всіх рівнях. Тут також є свідоме використання природних і перероблених матеріалів. Крім того, це перша загальнодоступна сауна з системою рециркуляції пари, яка полегшує нагрівання для зручного використання, зокрема для людей в колісному кріслі", — зазначили в студії.

архітектурна дивовижа тренди дизайн норвегія

Знак гривні
Знак гривні