Російська стратегія "буферних зон" провалилася, — Bild

Удар ЗСУ по "Панцирах" армії РФ під Бєлгородом означає провал російської стратегії "буферних зон", пише аналітик Bild Юліан Рьопке.

HIMARS / Фото: Getty Images
HIMARS / Фото: Getty Images

Військовий оглядач німецького видання нагадує, що ЗСУ 22 червня атакували під Бєлгородом російські зенітні ракетні комплекси "Панцир-С1".

Рьопке зауважує, що російські системи ППО прикривали обласний центр із півдня і перебували за 37 км від держкордону. Далекобійність HIMARS сягає 85 км, вони могли перебувати не на самому кордоні, а за 30-40 км на південь, припускає аналітик.

"Коли в травні ЗС РФ перейшли в наступ у Харківській області, однією з цілей було створення "буферних зон", щоб ЗСУ не могли обстрілювати Бєлгород із прикордонної території, — пише Рьопке. — Росія стала просуватися за двома напрямками: на Липці і на Вовчанськ. Обидва наступи захлинулися, а між ними утворився коридор, який, як і раніше, контролює Україна. Саме звідти HIMARS і вдарили по "Панцирах" під Бєлгородом". 

Провал наступу на Харківщині визнають навіть пропагандисти у РФ, пише Фокус. Зокрема, російський військкор Олександр Коц визнав, що на Харківському напрямку для РФ йде операція "Слобожанська м'ясорубка", а "противник в них серйозний і еволюціонує". Крім того, що ЗСУ, за його словами, чинять потужний опір, так РФ ще й "заробила" обстріли Бєлгородщини, чого раніше в таких масштабах не було.

Нагадаємо, що у звіті американського Інституту вивчення війни за 25 червня повідомлялося, що Сили оборони України просунулися в межах Вовчанська. А Генштаб у свіжому зведенні поінформував, що на Харківському напрямку російські війська за день шість разів без успіху атакували в районах Вовчанська та Липців.

провал армії рф стратегія рф наступ на харків

Знак гривні
Знак гривні