Полтавська розробка. Для ЗСУ створили робота-камікадзе "Смайлик" (ФОТО, ВІДЕО)

Двоє братів з Полтавщини розробили та виготовляють для Сил оборони України колісні роботизовані платформи-камікадзе "Смайлик".

Фото: Суспільне Полтава
Фото: Суспільне Полтава

Про нового робота розробники розповіли в інтерв'ю "Суспільне Полтава".

"Історія почалась з того, що мій брат займається евакуаційними дронами. І йому пішов запит на дрони-камікадзе. І так ідея прийшла, ми разом створили такий дрончик, який би не повертався на місце старту і наносив ураження російським військам", ― розповів Артем.

За його словами, нині до створення дронів долучені до десятка людей. Знайомі, які мають необхідне обладнання, допомагають із різанням металу, зварюванням тощо. Вартість одного такого пристрою ― близько 15 тисяч гривень.

Працюють чоловіки близько двох місяців і за цей час створили 30 таких платформ.

Розробники розповіли, що дроном керують за допомогою пульта. Максимальний радіус дії 3 кілометри на лінії зіткнення. Батарея і мотори розраховані на 5 кілометрів.

"Тобто він розрахований в одну сторону, він не має повертатися назад. Складають вибухівку по вазі, по силі, то вже їхня справа", ― розповів Артем.

Готові апарати в Артема з братом волонтери закупляють для військових на фронт. На виручені гроші вони закуповують обладнання для нових дронів. За тиждень можуть виготовити до п'яти таких пристроїв.

українські розробки дрони роботизовані системи Полтава

Знак гривні
Знак гривні