Сапери отримали першу локалізовану в Україні машину для розмінування MV-10 (ФОТО)

Зібрана і частково виготовлена на українському підприємстві важка машина розмінування MV-10 отримала сертифікат відповідності.

Фото: Мінекономіки
Фото: Мінекономіки

Про це повідомили у Міністерстві економіки України.

Підприємство «A3tech-Україна», яке здійснює складання і локалізацію хорватських машин механізованого розмінування DOK-ING MV-10, вже має замовлення на виробництво восьми таких машин.

Перший екземпляр, виготовлений за кошти, зібрані в рамках ініціативи UNITED24, вже отримали українські сапери.

«Запит на подібну техніку для гуманітарного розмінування з боку саперів дуже високий і ми розраховуємо, що завдяки підтримці партнерів з одного боку, і спроможностям українських виробників з іншого, зможемо як наростити кількість машин для розмінування, що працюють в полях, так і підвищити якість їх обслуговування», – розповіла перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Зазначається, що A3tech вже зараз виготовляє до 40% компонентів до робочого органу MV-10 і до кінця року планує збільшити цей показник до 100%. До роботи над цими машинами на субпідряді залучили ще два українські підприємства. Вони роблять частину комплектуючих до машин та тралів для їхнього перевезення. Загалом A3tech має спроможність в рік виготовляти до 60 машин для розмінування MV-10.

Зараз в Україні працює 17 важких машин розмінування DOK-ING MV-10. Ця машина може працювати як на рівнинній поверхні, так і на схилах, очищуючи до 3000 м2 площі за годину.

Фахівці ДСНС, ДССТ та Швейцарського фонду з протимінної діяльності використовують MV-10 переважно у Миколаївській, Херсонській та Харківській областях.

Станом на кінець травня з допомогою цих машин очищено 850 гектарів українських земель і знищено понад 4 500 мін, касетних боєприпасів та інших видів вибухонебезпечних предметів.

розмінування спеціалізована техніка сапери

Знак гривні
Знак гривні