В Україні випробовують американську артилерійську установку Hawkeye (ФОТО, ВІДЕО)

Американська AM General надала Україні тестовий зразок 105-мм мобільної гаубичної системи Hawkeye.

Фото: AM General
Фото: AM General

«Нещодавно ми поставили 105-мм систему в Україну. Ми відправили її у квітні. Цій системі судилося стати однією з перших бойових систем зі зниженою віддачею. Вона вирушає у бій для випробувань із реальними цілями», – розповів представник компанії AM General Майк Еванс.

Для підготовки екіпажу для 2-CT Hawkeye MHS знадобилося два тижні. Системи мають випробувати на реальних цілях.

Як інформує Мілітарний, артилерійська установка Hawkeye розроблена компаніями AM General і Mandus Group. Вона являє собою легку 105-мм гаубицю М20 на шасі позашляховика HMMWV M1152. У 2021 році AM General отримала від армії США контракт на поставку двох цих легких мобільних 105-мм гаубиць для перевірки характеристик.

Установка оснащена системою м’якого відкату Soft Recoil, яка дозволяє знизити навантаження і масу стабілізувальних конструкцій на 50% порівняно зі звичайними системами.

Легка САУ 2-CT Hawkeye MHS має високу мобільність, широку можливість переміщення транспортною авіацією та гелікоптерами, зокрема транспортування на стропах та десантуванням парашутним способом.

Система управління вогнем складається з:

Дальність стрільби стандартними боєприпасами – 11,6 км, активно-реактивними – 19,5 км. Максимальна скорострільність гармати – вісім пострілів за хвилину протягом трьох хвилин, звичайна – три постріли за хвилину.

артилерія україна-сша випробовування

Знак гривні
Знак гривні