Підпали авто ЗСУ набирають обертів: у Києві та Дніпрі затримали завербованих РФ паліїв (ФОТО)

Спецслужби РФ продовжують вербувати людей в Україні, здебільшого підлітків, для підпалів авто ЗСУ. За останні дні поліція викрила завербованих Росією паліїв у Дніпрі та Києві.

У Києві поліція затримала жінку з 14-річним сином, які причетні до підпалу двох військових автівок на території Шевченківського району столиці.

Очільник столичної поліції Дмитро Шумейко повідомив, що підозрюваними виявились 48-річна мешканка Чернігівської області разом зі своїм 14-річним сином, які на замовлення російських спецслужб прибули до столиці:

«Вказівку палити автомобілі ЗСУ спільники отримали через телеграм-канал. За це замовник пообіцяв їм грошову винагороду в обмін на підтверджуюче відео про виконане завдання.

Для реалізації своїх злочинних намірів родичі прибули до Києва, оселившись в одному з хостелів. Вдень вони відслідковували «потрібні» їм автомобілі, а вночі за допомогою запалювальної суміші вчинили два підпали.

За результатами оперативно-розшукових заходів ми викрили та затримали жінку у порядку статті 208 Кримінального процесуального Кодексу жінку, а її неповнолітнього сина помістили до Центру соціальної підтримки дітей та реабілітації дітей на час, допоки обом не оберуть запобіжні заходи».

Поліція затримала жінку з сином у підозрі в підпалі авто ЗСУ
Спалені у Києві автівки військових

Водночас пресслужба СБУ повідомила, що у Дніпрі затримано чотирьох місцевих жителів, які на замовлення РФ підпалили авто ЗСУ та готували серію підпалів автомобілів ТЦК.

Як встановило розслідування, паліями виявились четверо місцевих жителів, двом з них – 17 років. У поле зору російських спецслужб вони потрапили на початку літа через свою активність в одному з телеграм-каналів, де шукали легкого заробітку.

"Щоб виявити потенційні цілі, учасники групи об’їжджали територію міста, де намагались виявити паркінги, на яких військовослужбовці залишають свої автомобілі. Отримані координати та цілі на підпал зловмисники мали погодити зі своїм російським куратором", – йдеться в повідомленні.

Завербовані Росією агенти встигли підпалити один з автомобілів. Подальші плани було зірвано СБУ та Нацполіцією. Затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна). Вони перебувають під вартою. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації їхніх злочинних дій.

У Дніпрі затримали паліїв авто ЗСУ
Затриманий у Дніпрі за підпали авто ЗСУ 17-річний місцевий житель
Підлітків вербують через телеграм
Спецслужби РФ обіцяють підлтікам гроші за підпали авто ЗСУ

диверсії агенти рф телеграм підпали

Знак гривні
Знак гривні