У Вільнюсі зібралися представники визвольних рухів майже з усіх регіонів РФ

14 червня у Вільнюсі розпочав свою роботу XI Форум вільних народів Постросії. Тема заходу – "Реальні безпрограшні сценарії Постросії".

Ілюстрація: Free Nations PostRussia Forum
Ілюстрація: Free Nations PostRussia Forum

Про це повідомляє Литовське національне радіо і телебачення.

Форум вільних пострадянських держав є на сьогодні найбільш всеосяжною суспільно-політичною платформою, яка аналізує питання деколонізації Росії-Московії. Він об'єднує представників визвольних рухів майже з усіх регіонів сучасної Росії – як національних, так і "російських". Їхньою головною метою є автономія або незалежність своїх регіонів.

Форуми вільних постросійських держав вже відбулися в Європарламенті, Японії, США, Великій Британії та Франції, Італії та Німеччині, Швеції, Чехії та Польщі.

"Російський (а точніше московський) імперіалізм не закінчиться сам по собі. Якщо Кремлю вдасться перемогти Україну, російські збройні сили, як це вже не раз бувало, спробують піти далі, окупувати якомога більше незалежних держав: Фінляндію, Естонію, Литву, Латвію, Польщу тощо. Тому російсько-московський імперський колоніалізм має бути зупинений – нами і зараз", – стверджують учасники заходу.

"Кремль розуміє лише мову сили, бо в силу свого божевілля будь-які поступки і дипломатію він сприймає як ознаку слабкості, як заклик до подальшої ескалації, а не навпаки, до деескалації, а тому нерозуміння суті цієї імперської Росії є непрощенною помилкою, яка коштує і буде коштувати сотні тисяч, а то й мільйони життів", – переконані організатори Форуму.

Що обговорюють на Форумі:

форум внп визвольні рухи розпад росії деімперіалізація рф

Знак гривні
Знак гривні