Спецслужби РФ вербують підлітків для підпалів авто ЗСУ: поліція розкрила схему і звернулася до батьків

Російські спецслужби залучають до диверсій українських підлітків, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні. Зокрема, пропонують гроші, щоб неповнолітні палили автомобілі військовослужбовців ЗСУ.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Про це повідомляє Національна поліція.

Поліцейські встановили, що з початку 2024 року в соціальних мережах активізувалися російські спецслужби, які залучали до підпільної підривної діяльності дітей віком від 13 років.

Працівники спецслужб РФ обіцяють підліткам за підпали щедру грошову винагороду.

Начальник Департаменту карного розшуку Нацполіції Вадим Дзюбинський розповів, що в Одесі кримінальна поліція викрила двох хлопців, 13 та 16 років, які підпалили два автомобілі, що належали військовим. Підлітків затримали разом з двома приятелями 16 та 18 років при спробі підпалити ще одне авто.

Слідчі поліції передали матеріали за підслідністю слідчим СБУ, які на підставі зібраних правоохоронцями доказів повідомили затриманому фігуранту про підозру в диверсії, вчиненій в умовах воєнного стану.

Наймолодшого, 13-річного хлопця, передано на поруки батькам. Іншим суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

За аналогічний злочин оперативники затримали ще двох хлопців 17 та 18 років. Їм також повідомлено про підозру та обрані запобіжні заходи. 

Також підпали автомобілів ЗСУ було зафіксовано в Києві та Дніпрі. За цими фактами проводяться невідкладні слідчі дії, триває досудове розслідування, повідомляють поліцейські.

«Закликаємо батьків уважніше ставитися до своїх дітей, а також попередити їх про підступність ворога та встановлену законом відповідальність за вчинення диверсій: до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення», – звернувся до батьків Вадим Дзюбинський.

спецслужби рф диверсії підлітки підпали поліція

Знак гривні
Знак гривні