Канада передала Україні партію нових бронемашин ACSV (ФОТО, ВІДЕО)

Канада в рамках військової підтримки України відправила партію нових броньованих машин бойової підтримки LAV 6.0 ACSV. Загалом на потреби ЗСУ буде передано 50 бронетранспортерів.

Бронетранспортер ACSV у санітарній версії. Фото: уряд Канади
Бронетранспортер ACSV у санітарній версії. Фото: уряд Канади

Як повідомляє уряд Канади, перші чотири LAV 6.0 ACSV вирушили до країн ЄС. Там цього літа військовослужбовці ЗСУ навчатимуться їх використовувати.

"Ці машини є частиною парку найсучаснішої бронетехніки, яку Канада передає Україні. Як оголосив прем'єр-міністр Джастін Трюдо під час візиту президента України Володимира Зеленського 22 вересня 2023 року, Канада інвестує 650 мільйонів доларів протягом трьох років, щоб надати Україні 50 броньованих машин бойової підтримки, вироблених у Лондоні, Онтаріо", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ці надсучасні броньовані машини виконуватимуть широкий спектр завдань на полі бою, зокрема, транспортуватимуть війська, забезпечуватимуть безпечні місця для командування та управління, а також забезпечуватимуть медичну евакуацію.

"Санітарний варіант ACVS оснащений медичним обладнанням та внутрішнім плануванням, що дозволить лікувати широкий спектр травм. Перші 10 машин будуть доставлені в Україну до осені та дозволять ЗСУ безпечно евакуювати поранених із зони бойових дій", — повідомили канадські урядовці.

Вони також наголосили, що бронетранспортери ACSV, які також використовуються канадською армією, забезпечують високий рівень маневреності та захисту екіпажу і вантажу, що перевозиться.

"Україна має перемогти у цій війні — і Україна може розраховувати на підтримку Канади до самої перемоги. Канада пишається тим, що надає Україні новий парк найсучасніших броньованих машин для захисту її відважних військовослужбовців", — заявив міністр національної оборони Канади Білл Блер.

Як інформує Мілітарний, бронетранспортери LAV 6.0 ACSV — це сучасні колісні броньовані машини з колісною формулою 8х8, розроблені на модернізованій базі БМП LAV 3.

Нові машини отримали поліпшений рівень захисту, який здатний тримати кулеметні кулі калібру 14,5 з усіх боків. Також були встановлені нові системи огляду, дистанційно керовану ЗПУ Protector RWS, новий двигун потужність 450 к.с., що дозволяє розігнати машину по трасі до 100 км/год, а бездоріжжям — до 40 км/год.

канада допомога заходу бронетехніка

Знак гривні
Знак гривні