Керівників у ЗСУ зобов’язали узгоджувати тези до коментарів та інтерв’ю зі СтратКомом, — ЗМІ

Командирів та начальників структурних підрозділів Сил оборони України, а також військових навчальних закладів, установ та організацій зобов'язали узгоджувати тези інтерв’ю, а також брифінгів, блогів, коментарів «щодо застосування ЗСУ» зі структурним підрозділом Збройних сил, відповідальним за організацію стратегічних комунікацій у Збройних силах України.

Фото ілюстративне. Джерело: Голос України
Фото ілюстративне. Джерело: Голос України

Про це йдеться в наказі, фрагмент якого є в розпорядженні видання Детектор медіа.

Наказ стосується «керівників (командирів, начальників) структурних підрозділів Апарату Головнокомандувача ЗСУ, Генштабу ЗСУ, органів військового управління, з'єднань, військових частин, вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, установ та організацій ЗСУ, інших складових сил оборони». 

У наказі також ідеться, що відповідні матеріали, разом із протоколом засідання експертної комісії з питань таємниць, не пізніше, ніж за три доби до публікації, треба направляти на розгляд на адресу електронної пошти СтратКому ЗСУ.

Діяльність експертних комісій з питань таємниць регулюється постановою Кабміну України від 18 грудня 2013 р. № 939 про Порядок організації та забезпечення режиму секретності в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях. Сама постанова має гриф «Для службового користування». 

За даними джерел «Детектора медіа», наказ про необхідність організації затвердження тез інтерв'ю, брифінгів, блогів та коментарів військових був нещодавно підписаний. При цьому сам документ був підготовлений СтратКомом давно.   

змі комунікації зсу стратком

Знак гривні
Знак гривні