У ЗСУ вже розгорнуті роти наземних безпілотних комплексів

У ЗСУ створені роти наземних роботизованих комплексів, вони вже виконують завдання на передовій.

Турель «Шабля» на платформі «Рись». Кадр з відео hromadske
Турель «Шабля» на платформі «Рись». Кадр з відео hromadske

Про це повідомив командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський в коментарі порталу Мілітарний.

«На сьогоднішній день у ряді підрозділів ЗСУ вже введені роти наземних роботизованих комплексів», – розповів Сухаревський.

За словами командувача Сил безпілотних систем, на роти наземних безпілотних комплексів покладені задачі вогневого ураження, мінування, розмінування та виконання місій камікадзе, логістичні операції, зокрема евакуація.

Читайте також: Наземні дрони та позашляховики. Яку техніку для медичної евакуації виготовляють українські виробники (ФОТО)

«Наша мета – зробити так, щоб наземні роботизовані комплекси виконували задачі на одній ділянці фронту, захищаючи позиції під час ворожого штурму. Це реально, я в це вірю», – зазначив командувач.

Сухаревський зазначив, що завдяки застосуванню безпілотних технологій Україна відсуне небезпеку від солдата, який перебуває на лінії бойового зіткнення. На його думку, прорив у галузі розвитку БПЛА є серйозним ресурсом для здобуття перемоги над РФ.

Дивіться також: Відео дня. Український наземний робот Ratel S підриває міст на Донеччині

Командувач Сил безпілотних систем ЗСУ Вадим Сухаревський. Фото: mil.in.ua
Командувач Сил безпілотних систем ЗСУ Вадим Сухаревський. Фото: mil.in.ua

Нагадаємо, 11 червня у Києві представники Збройних сил та Міністерства оборони презентували Сили безпілотних систем — новий для світових армій рід військ. Символом нового роду військ стала ластівка. Під час презентації командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський розповів, що впровадження нової структури є відповіддю на сучасні вимоги поля бою та створюються на основі сучасного воєнного досвіду.

Говорячи про задачі та функції, Сухаревський розповів, що нещодавно створена структура буде зосереджена на взаємодії з вже наявними підрозділами безпілотних систем, їх підтримці, посиленні та нарощенні спроможностей.

На структуру буде покладено задачі із забезпечення підрозділів дронами, їх технічною підтримкою, рекрутинг та підготовку спеціалістів, а також планування військових операцій із залученням безпілотних систем.

Крім того, СБС займатиметься збором досвіду та взаємодією з виробниками безпілотних систем. За словами командувача, новий рід військ зосередиться на співпраці з виробниками вітчизняних дронів. Структура вже підтримує контакти з 90% вітчизняних виробників та активно комунікує з ними.

сили безпілотних систем сухаревський війна технології наземні дрони

Знак гривні
Знак гривні