Що показали нові супутникові знімки ураженого Су-57 в Ахтубінську

Американське видання The War Zone опублікувало супутникові знімки Maxar до та після удару по аеродрому «Ахтубінськ».

"Нові супутникові знімки показують чіткіше зображення винищувача нового покоління Су-57, який став мішенню атаки українського безпілотника на авіабазу в глибині Росії. На знімках також видно три Су-57 до і після атаки 8 червня.

Найважливіше, що зображення, опубліковані в неділю Головним управлінням розвідки МОУ, були сфокусовані на одному Су-57, який, як вони стверджують, був пошкоджений, але ці ширші знімки до і після пропонують набагато більше контексту і можливостей для порівняльного аналізу", — пише видання.

Су-57 на аеродромі «Ахтубинск» до ураження. 7 червня 2024. Фото: Maxar Technologies
Су-57 на аеродромі «Ахтубинск» до ураження. 7 червня 2024. Фото: Maxar Technologies

На другому знімку видно пошкоджений російський винищувач Су-57. Поблизу літака є сліди горіння на бетоні та невелика вирва ліворуч від кабіни літака. У The War Zone звернули увагу на ще один обгорілий слід біля хвостової частини літака, який скидається на невелику вирву від вибуху.

Су-57 на аеродромі «Ахтубинск». 8 червня 2024 після ураження українськими БПЛА. Фото: Maxar Technologies
Су-57 на аеродромі «Ахтубинск». 8 червня 2024 після ураження українськими БПЛА. Фото: Maxar Technologies

Видання нагадує, що після атаки телеграм-канал Fighterbomber, пов'язаний з Повітряно-космічними силами Росії, нарікав на відсутність належних укриттів для захисту від подібних ударів безпілотників.

Ці скарги продовжилися в понеділок, цього разу від неназваного російського полковника, який стверджує, що 20 років служить в армії. Він закликав ПКС РФ і Департамент військової контррозвідки провести розслідування.

10 червня російський пропагандист Ілля Туманов, який адмініструє тг-канал Fighterbomber, написав, що пошкоджені два Су-57. За його словами, один винищувач зазнав значних пошкоджень, і тому зараз думають, чи доцільно його відновлювати. Другий Су-57 нібито зазнав незначних ушкоджень.

дрони зсу втрати ворога літаки РФ

Знак гривні
Знак гривні