Завербувала своїх дітей. На Хмельниччині викрили депутатку та її родину на співпраці з ФСБ (ФОТО)

Служба безпеки на Хмельниччині затримала депутатку місцевої ради, яка працювала на ФСБ та завербувала своїх дітей — 42-річного сина та 37-річну доньку. Разом вони передавали росіянам інформацію про українських військових.

Депутатка однієї із сільських рад на Хмельничині зливала ФСБ інформацію
Депутатка з Хмельничини залучила до співпраці з ФСБ своїх дітей

За даними слідства, у лютому 2024 року депутатка однієї із сільських рад встановила зв’язок через Telegram і заборонену в Україні соцмережу «Одноклассники» з представником ФСБ РФ.

Їй запропонували за грошову винагороду збирати дані про місця дислокації військовослужбовців ЗСУ. Жінка погодилася та залучила до діяльності на користь ворога своїх сина і доньку.

Підозрювані виїжджали на блокпости та передали ворогу інформацію про присутність там військових і поліцейських.

Пізніше вони виконали ще одне завдання російської спецслужби. Повідомили про місцеперебування, склад та озброєння мобільних вогневих груп протиповітряної оборони ЗСУ на території району, а також зробили позначки на Google Maps.

Також родина виконала низку доручень куратора з ФСБ РФ: зібрали відомості про під`їзні дороги до військової частини, периметр території, місцезнаходження контрольно-пропускних пунктів, системи спостереження, розміщення постів, а також розташування місць для паркування особистого транспорту військовослужбовців.

За свою «роботу» підозрювані отримали фінансову винагороду.

Їх затримано в порядку ст. 208 КПК України під час об’їзду пунктів розташування мобільних вогневих груп протиповітряної оборони ЗСУ. Всім трьом членам родини обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

сбу хмельниччина агенти фсб

Знак гривні
Знак гривні