Японія передала Україні понад 100 одиниць автотехніки: армійські позашляховики та інженерні машини (ФОТО)

Уряд Японії передав партію зі 101 транспортного засобу для потреб Сил оборони України, повідомило посольство Японії в Україні.

Фото: посольство Японії в Україні/X
Фото: посольство Японії в Україні/X

На запит українського уряду Міністерство оборони та Сили самооборони Японії надали Україні серію транспортних засобів за рішенням, прийнятим у травні 2023 року.

Партія зі 101 автомобіля прибула до Польщі 5 червня, а потім була передана Україні. Японія і надалі підтримуватиме Україну", — йдеться у повідомленні.

На опублікованих фотографіях можна побачити армійські позашляховики Toyota HMV, Mitsubishi Type 73 Kogata та гусеничні інженерні машини PC-065B.

Як пише Мілітарний, Toyota Mega Cruiser – це японський транспортний засіб високої прохідності, який є прямим аналогом американського HMMWV. Військова версія позашляховика має індекс BXD10, також часто можна зустріти індекс HMV (High Mobility Vehicle). Вантажопідйомність машини становить близько однієї тони.

Позашляховики Mitsubishi Type 73 2-го покоління був розроблений на основі цивільної бази Mitsubishi Pajero 1996 року. Коробка передач – 4-ступенева, автоматична, привід – повний, максимальна швидкість – 125 км/год, вантажність – 440 кг. На машину може бути встановлений кулемет Minimi, або ж 12,7-мм Browning. У складі Сухопутних Сил самооборони позашляховик використовується у ролі штабної машини для командирів та офіцерів.

Машини PC-065B використовуються інженерними підрозділами Сухопутних Сил самооборони для облаштування позицій, розчищування територій та транспортування різних вантажів.

Присутня можливість встановлення маніпулятора для підйому різних вантажів. Завдяки використанню композитних позашляхових гусениць, самоскид може долати важке бездоріжжя.

допомога Україні автомобілі японія

Знак гривні
Знак гривні