Вихід на ринок електроенергії. Укрнафта побудує газові теплоелектростанції

Укрнафта за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку розпочне будівництво потужностей маневрової генерації електроенергії.

Фото: Слово і діло
Фото: Слово і діло

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Зазначається, що у середньостроковій перспективі це дасть змогу підтримати енергосистему України, що постраждала від російських атак.

Напередодні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль підписав меморандум з президенткою ЄБРР Оділь Рено-Бассо про те, що Європейський банк реконструкції та розвитку акумулює 300 млн євро на підтримку енергетичного сектору України.

Ці кошти будуть розподілені між державними енергетичними компаніями, серед яких і Укрнафта.

«Йдеться про зведення нової, більш ефективної та екологічної розподільчої генерації. Це газопоршневі та газотурбінні теплоелектростанції, робота яких, зокрема, дозволить зробити вклад у покриття втрачених потужностей», — розповів директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький.

В компанії зазначили, що запуск нових енергетичних напрямків діяльності — це органічний крок компанії щодо розширення ланцюжка доданої вартості, коли не газ продається, як товар, а безпосередньо електроенергія. Такий концепт є частиною ESG-стратегії Укрнафти.

енергетична криза електроенергія укрнафта єбрр

Знак гривні
Знак гривні