ЗСУ змінили свою тактику та перебіг війни після дозволу бити по об'єктах у РФ, — Bild

ЗСУ почали активно використовувати західну зброю для ударів по військових об'єктах РФ у Бєлгородській та Курській областях. Удари почались з 31 травня і протягом менш як тижня змінили перебіг подій на російсько-українській війні.

Про це пише військовий оглядач Bild Юліан Рьопке, повідомляє Фокус.

Рьопке навів кілька прикладів ударів Сил оборони з використанням американських РСЗВ HIMARS по російській території, які відбулись після відповідного дозволу західних партнерів.

Наприклад, вдалось поцілити по установках С-300 біля села Майське (20 км від кордону) та по центру управління у Шебекіно (10 км) в Бєлгородській області, по колоні російських вантажівок в Курській області.

З його слів, ЗСУ почали діяти по-новому, починаючи з 31 травня. Тепер українські дрони зайняті тим, щоб вистежують "цінні цілі" на території РФ, а потім західна зброя завдає по них влучних ударів. Лінія ударів віднедавна перенесена у Бєлгородську та Курську області РФ, зауважив оглядач.

"Вибуховий поворот подій у російсько-українській війні. З моменту дозволу США минулої п’ятниці використовувати західну зброю проти цілей на території Росії Київ радикально змінив свою воєнну тактику", — написав Рьопке.

Уражені С-300 у Бєлгородській області

Аналітик проілюстрував свої слова світлиною з наслідками удару по С-300. У кадрі — три пускові установки. Одна з них — повністю знищена, друга — димить. Оглядач також згадує, що російські військові показували уламки західних снарядів М30 у Майському.

Також оглядач зауважив, що російські сили ППО не здатні здолати американські ракети РСЗВ, вироблені у США у 90-х роках минулого століття.

Читайте також: Як Кремль намагається завадити Заходу надати Україні дозвіл на далекобійні удари по РФ

HIMARS тактика західна зброя удари по РФ

Знак гривні
Знак гривні