Україна вдарила по Бєлгороду HIMARS за кілька годин після дозволу США, — Forbes

Після дозволу США на удари по території РФ Сили оборони націлили свої HIMARS на російське місто Бєлгород, що в десятках кілометрів на північ від російсько-українського кордону.

Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua
Фото ілюстративне. Джерело: mil.in.ua

Про це пише Forbes.

Водночас видання зазнає, що не відомо, якої цілі досягнув цей удар і скільки шкоди він завдав військовим об'єктам.

"Однак очевидно, чого намагаються досягти українці. Бєлгород і навколишні міста є базою для операцій північного угруповання російських військ, яке з 10 травня атакує українські прикордонні міста, вочевидь, з метою прорвати українську оборону і просунутися в напрямку Харкова.

За три тижні запеклих боїв це угруповання російських військ – ціною великих втрат – захопило низку прикордонних сіл і перетворило місто Вовчанськ на вкрите руїнами поле бою. Швидкі дії українських підкріплень – 36-ї бригади морської піхоти, 71-ї єгерської бригади та елітної 82-ї десантно-штурмової бригади, серед інших підрозділів – зупинили російський наступ", – йдеться у статті.

Forbes зазначає з посиланням на CDS, що є ознаки того, що росіяни перегруповуються для нового нападу. Переміщення військ у російських селищах Грайворон, Борисівка та Пролетарський, що в кількох кілометрах на захід від Бєлгорода, можливо, свідчить про формування ударної групи в Білгородській області.

"Завдаючи ударів по Бєлгороду і прилеглій території, українці послаблюють північне угруповання військ – і це нібито нове ударне угруповання – без потреби боротися з росіянами вулиця за вулицею у Вовчанську", – підсумовує матеріал.

HIMARS атаки на території РФ зсу бєлгород

Знак гривні
Знак гривні