На Київщині посилено будують фортифікації: які масштаби укріплень (ВІДЕО)

Київщина нарощує темпи облаштування військових інженерно-технічних фортифікаційних споруд та ліній невибухових загороджень.

Скріншот з відео
Скріншот з відео

Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, опублікувавши кадри облаштування фортифікацій.

"Де і що будуємо — визначило військове командування. Всі роботи також під їх постійною координацією", — зазначив він.

Кравченко запевняє, що підрядники, які працюють на обʼєктах, пройшли повну перевірку правоохоронців. Куди і як витрачаються кошти перевіряє СБУ, ДБР та НАБУ.

Крім того, до роботи були залучені фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Вони перевірили всю проєктно-кошторисну документацію, затвердили її своїми експертними звітами та здійснюють технічний нагляд за будівництвом.

"Закриття актів виконаних робіт — лише після їх будівельно-технічної експертизи. Ці документи та матеріали обовʼязково надамо для повної перевірки правоохоронцям", – наголосив начальник ОВА.

Кравченко додав, що до комплексного відкритого аналізу долучилася низка антикорупційних організацій, серед яких StateWatch, Рух ЧЕСНО, FiscalCenter та Антикорупційний штаб. Вони проведуть детальний аналіз нечутливих до державної таємниці документів, як-от кошториси, список підрядників, цінова політика та проведені виїзні перевірки.

київщина будівництво оборона фортифікації

Знак гривні
Знак гривні