Надолуження освітніх втрат. У прифронтових областях відкрили 16 цифрових освітніх центрів

ЮНІСЕФ спільно з Асоціацією інноваційної та цифрової освіти та за сприяння Міністерства освіти та науки відкрили в Україні шістнадцять цифрових освітніх центрів у Херсонській, Миколаївській та Одеській областях.

Фото: Асоціація інноваційної та цифрової освіти
Фото: Асоціація інноваційної та цифрової освіти

Головне завдання центрів – забезпечення навчання 16 000 школярів, які не мають повноцінного доступу до офлайн навчання у прифронтових та деокупованих громадах.

Читайте також: Через війну понад 25% українських дітей позбавлені повноцінної шкільної освіти

У цифрових освітніх центрах учні зможуть безплатно:

Заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків зазначив, що передусім метою освітніх центрів є забезпечення безперервного навчання школярів і надолуження освітніх втрат.

"У кожній громаді, де працює DLC, впродовж року навчатимуться учні 1-11 класів – першочергово ті, хто має обмежений доступ до освіти та потребує додаткової підтримки у навчанні та психоемоційної підтримки, наприклад, діти з інвалідністю або внутрішньо переміщені діти. Загалом планується охопити 16 000 школярів", – повідомив Анатолій Ігнатович, координатор освітніх проєктів ЮНІСЕФ.

Як потрапити до цифрових освітніх центрів? Комунікація з батьками в кожній області буде йти через департаменти освіти та їхні канали комунікації з громадою, де будуть публікуватися анонси.

Читайте також: 12 простих запитань про ШІ і майбутнє. Чи стане людина молодшим партнером штучного інтелекту?

прифронтові території цифровізація освіта війна діти

Знак гривні
Знак гривні