Генерал Марченко назвав основну проблему української армії

Генерал-майор Дмитро Марченко висловив своє невдоволення поточним станом у Збройних силах України, назвавши армію "радянською".

Таким чином Марченко відреагував на ситуацію з курсантом Олександром Поповичем з Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові.

21-річний Попович заявив, що його відрахували з академії та перевели до бойової бригади через конфлікт із керівництвом. За його словами, конфлікт виник через його активну позицію та скарги на порушення прав курсантів, зокрема на умови звільнення за межі закладу та цькування.

Фото: Бабель
Фото: Бабель

У своїй публікації генерал-майор зауважує, що за останні десять років війни українська армія так і не позбулася радянських методів управління.

"До чого ми дійшли за 10 років війни? Ось до чого – до радянської армії. На жаль, це факт! Це просто жахливо... Я точно не хочу, щоб моя дитина служила в цій грьобаній радянській системі!" – написав Марченко.

Він наголосив, що український народ бореться за незалежність, європейські цінності, права і свободи, однак система продовжує перетворювати людей на рабів.

"З цього всього цирку я побачив, що задіяли всі ресурси, щоб знищити того, хто озвучив проблему, і, на жаль, нічого не зробили, щоб розібратися і розв'язувати ці проблеми! Так, на жаль, було, і, як я бачу, буде – основна проблема армії не в озвучуванні проблем і їх вирішенні, а в боротьбі проти тих, хто це робить", – підкреслив Марченко.

Раніше ЗМІ повідомляли, що курсанти Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного у Львові скаржилися на нестатутні відносини, застосування фізичного впливу з боку викладачів, а також цькування курсанток за ознакою статі.

марченко проблеми в ЗСУ радянщина сухопутні війська скандал

Знак гривні
Знак гривні