В Україні запрацював застосунок ЕкоЗагроза. Про що можна з нього дізнатися

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України запустило вебресурс і застосунок ЕкоЗагроза. У ньому можна дізнатися про стан довкілля і повідомити про завдану шкоду екології.

Фото ілюстративне. Джерело: ДСНС
Фото ілюстративне. Джерело: ДСНС

Про це повідомляє Міндовкілля.

ЕкоЗагроза – це офіційний вебресурс і мобільний застосунок Міндовкілля, завдяки якому кожен зможе дізнатись достовірну інформацію про стан повітря, води, ґрунту та інші дані про довкілля.

Наприклад, якщо телеграм-канали лякають радіаційним забрудненням – перевірити, чи радіація зараз в нормі. Горять ліси неподалік – подивитися актуальні дані про якість повітря.

«Більшості з нас знайома ситуація, коли після новин про авіаудари по нафтобазах або підрив цистерн з хімікатами, починаєш швидко шукати інформацію про екологічну небезпеку поряд. В умовах активних бойових дій на території України та інформаційної війни, ми розуміємо, що українцям важливо мати у смартфоні єдине офіційне джерело перевіреної інформації. Тому ми створили вебресурс і мобільний додаток Міндовкілля – ЕкоЗагроза», – прокоментував міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

У застосунку на інтерактивній мапі України можна подивитися: 

  1. Дані моніторингових систем щодо якості повітря та рівня радіаційного забруднення по всій Україні;
  2. Актуальні факти екологічних загроз, спричинених російськими окупантами. 

Українці також можуть повідомляти про всі факти екологічних злочинів проти довкілля, свідками яких вони стали. Наприклад, про горіння військової техніки; пожежі в лісі; розлив нафтопродуктів чи отруйних речовин у ґрунт або водойму; викид отруйних речовин (хлор, аміак, сірководень, синильна кислота, азотна кислота) у повітря тощо.

Для зручності кожного, у  застосунку доступна функція виклику екстрених служб.

Посилання на вебресурс ЕкоЗагроза https://ecozagroza.gov.ua

GooglePlay – завантажити додаток: https://bit.ly/ecozagroza_googleplay

AppStore – завантажити додаток: https://apple.co/3P7pyJ8

довкілля дані застосунок екологія

Знак гривні
Знак гривні