Як влада зриває співпрацю із західними партнерами. Абсурдна історія з візитом німецької міністерки і звільненням Кубракова

Федеральна міністерка Німеччини з економічного співробітництва та розвитку Свенья Шульце у четвер, 9 травня, прибула до Києва, де в неї була запланована зустріч з Олександром Кубраковим. Однак одразу після її приїзду його звільнили з посади віцепрем’єр-міністра з відновлення України, міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Свенья Шульце у Києві. Фото: dpa/Sebastian Gollnow
Свенья Шульце у Києві. Фото: dpa/Sebastian Gollnow

Про це пише Die Welt.

Видання зазначає, що міністр здійснила 16-годинну подорож літаком, автомобілем і потягом до Києва, щоб пообіцяти Україні допомогу на відновлення. Наприклад, на оновлення електромережі будуть виділені гранти на загальну суму 45 мільйонів євро. Однак на місці на Свенью Шульце «чекав сюрприз».

Одразу після її приїзду до Києва Кубраков був звільнений парламентом. Разом із Шульце він мав підготувати важливу для України конференцію з відновлення в Берліні 11 і 12 червня.

Політикиня, коментуючи відставку, заявила, що «це справді недобра новина».

За її словами, звільнення Кубракова «особисто для неї дуже сумне». Вона додала, що він був відданий боротьбі з корупцією і досяг значних успіхів у цій сфері. "І ми просували багато проєктів разом з ним".

Що буде далі з підготовкою до конференції міністерка не змогла відповісти.

"Просто прикро, тому що це вже незабаром, і ми дуже інтенсивно готувалися з ним (Кубраковим. — Ред.) і його командою. Особистий контакт і довірливі стосунки, які будували, тепер зникли", — додала вона.

Нагадаємо, 9 травня Верховна Рада звільнила Олександра Кубракова з посади віцепрем'єр-міністра з відновлення України — міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Як пише УП, формальною підставою звільнення Кубракова "Слуги народу" назвали необхідність роз'єднання Мінвідновлення на два окремі відомства. Насправді ж питання позбавлення віцепрем'єра посади обговорювалося в Офісі президента з кінця минулого року – відколи його викреслили з шорт-листа улюбленців Володимира Зеленського. 

відновлення україни кубраков відставка україна-німеччина маразм

Знак гривні
Знак гривні