Українські морські дрони Magura оснастили зенітними ракетами (ФОТО, ВІДЕО)

Морський безпілотник Magura V5, який використовував Спецпідрозділ Group 13 ГУР МОУ під час атаки на російський швидкісний катер в Чорному морі 6 травня, є носієм зенітних ракет Р-73.

Про це повідомляють аналітики порталу Мілітарний, які проаналізували відео з російських ЗМІ.

На відео український морський дрон виконує маневри, щоб ухилитись від вогню з борта російського гелікоптера Ка-29.

Росіяни також оприлюднили зняте з гелікоптера фото цього безпілотника, де видно, що одна ракета відсутня. За їхніми словами, дрон встиг випустити її по російському гелікоптеру Ми-8, однак не влучив.

Експерти Мілітарного відзначають, що на відео помітно появу на борту безпілотника надбудови, що за своїми контурами нагадує радянську зенітну ракету класу "повітря-повітря" Р-73.

Це авіаційна ракета ближнього радіуса, однак вона може запускатися і з наземних установок. Для її наведення не потрібний радар або інші системи, адже вона оснащена власною тепловою головкою самонаведення.

"Пускова установка має направляючі для двох ракет. З високою ймовірністю, вона стабілізована для компенсації морської хитавиці та є поворотною. Ймовірно, для захоплення цілі використовується ГСН самої ракети", — йдеться у публікації.

Аналітики також роблять висновок, що "зенітні морські дрони" продовжують нести бойову частину та можуть уражати кораблі супротивника, адже після критичних уражень безпілотника відбувся потужний вибух.

українські розробки магура атаки крим гур моу

Знак гривні
Знак гривні