До України прибула партія бронемашин М577 від Литви (ФОТО)

Литва передала партію броньованих командно-штабних машин M577 для Сил оборони України.

Фото: Міноборони Литви
Фото: Міноборони Литви

Про це повідомили у міністерстві оборони Литви.

Ці машини призначені для забезпечення радіозв’язку та управління у тактичній ланці сухопутних військ.

У відомстві наголосили, що підтримка України з боку Литви є довгостроковою: країна вже надала військову допомогу на суму понад 610 млн євро. Зокрема, цьогоріч приблизно на 84 мільйони євро.

Зазначається, що цього року Литва вже поставила боєприпаси калібру 155 мм, системи боротьби з безпілотниками, зимове обладнання, боєприпаси до протитанкового гранатомета Carl Gustaf, системи підриву, генератори та FPV-дрони. Минулого тижня військові Литви передали Повітряним силам ЗСУ легкий штурмовик L-39ZA у розібраному стані.

У міністерстві оборони Литви не уточнили кількість переданих М577, але відомо, що це вже друга поставка цих бронемашин упродовж квітня.

Як нагадує Мілітарний, у 2016 році Литва закупила 168 німецьких бронетранспортерів М577 з арсеналу армії Німеччини, витративши на це 1,6 мільйона євро.

У комплекті з машинами Бундесвер передав литовським партнерам також запасні частини, інструменти для технічного обслуговування та спорядження для екіпажу.

У 2019 році німецьке підприємство “FFG Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft mbH” виграло тендер на модернізацію 22 бронетранспортери M577 Збройних сил Литви. Модернізовані M577 можуть використовуватись для управління гаубицями “PzH 2000”.

допомога Україні бронетехніка зсу литва

Знак гривні
Знак гривні