Гуменюк знайшли заміну. У пресцентру Сил оборони Півдня новий керівник — Дмитро Плетенчук (ФОТО)

З 22 квітня начальником Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня став Дмитро Плетенчук.

Дмитро Плетенчук/Фейсбук
Дмитро Плетенчук/Фейсбук

Про це  сам капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук повідомив в коментарі Укрінформу.

«Починаючи з сьогоднішнього дня приступаю до виконання обов'язків начальника Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України», — сказав Плетенчук.

До призначення Плетенчук був речником Військово-Морських сил України. Також працював начальником пресслужби тактичної групи “Грім”, з лютого по листопад 2022 року був пресофіцером Миколаївської ОВА.

Як інформує Детектор медіа, Плетенчука відсторонили під посади керівника пресслужби тактичної групи “Грім” після його допису про збитий російський літак, інформацію про збиття якого пізніше підтвердило командування Повітряних сил України. Після відсторонення Плетенчука журналісти зверталися із закликом відновити його на посаді. 

Журналісти тоді зазначили у заяві, що Дмитро Плетенчук — відповідальний та сумлінний фахівець, який неодноразово сприяв оперативній та ефективній роботі кожного з них.

Як писали Texty.org.ua, низка медійників підписала 16 квітня 2024 року заяву до військового керівництва щодо усунення Наталії Гуменюк з посади начальниці Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня.

Медійники звинуватили Наталю Гуменюк у забороні висвітлювати воєнні злочини Російської Федерації в зоні відповідальності військовослужбовиці.

Вони вимагали від військового керівництва замінити її “на компетентнішу особу і не допускати її до будь-якого керування комунікаціями”.

Також журналісти вимагають забезпечити доступ до районів Херсонщини.

Заяву підписали об’єднання українських медіа “Медіарух”, а також понад 160 представників українських та іноземних медіа.

19 квітня 2024 року Наталю Гуменюк звільнили з посади начальниці Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня.

висвітлення війни медіа південь

Знак гривні
Знак гривні