Сили оборони вперше знищили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 (ФОТО, ВІДЕО)

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 – носій крилатих ракет Х-22.

Фото: соцмережі
Фото: соцмережі

Про це повідомив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

"Уперше зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил у взаємодії з Головним управлінням розвідки знищили дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 – носій крилатих ракет Х-22, якими російські терористи б’ють по мирних українських містах".

Командувач також зазначив, що під час нинішньої атаки ворога українська ППО вперше знищила дві ракети Х-22 із шести, які випустила РФ.

Фото: соцмережі
Фото: соцмережі

Перед цим російські ресурси повідомили, що в Красногвардійському районі Ставропольського краю впав дальній надзвуковий бомбардувальник Ту-22М3.

Факт авіаінциденту підтвердив губернатор цього російського регіону Володимир Владимиров.

Він також заявив, що один член екіпажу російського військового літака Ту-22М3 загинув. Наразі тривають пошуки ще одного пілота. Раніше стало відомо, що ще двох пілотів знайшли і їм надають допомогу.

"Сьогодні в російських пропагандистських ЗМІ чорний день. Я думаю, вони сьогодні там будуть дуже-дуже не раді. Все буває вперше. Ми вперше збили свого часу "Кинджал", вперше збили "Циркон". Зараз ось вперше збили Ту-22. Ну, чекаємо тепер на Ту-95", – прокоментував успішну операцію речник Повітряних сил Ілля Євлаш.

Євлаш додав, що «це була такого роду вендета за атаку мирних міст».

У ГУР МОУ розповіли, що ворожий літак Ту-22МЗ вдалося збити на відстані близько 300 кілометрів від України тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50. Внаслідок ураження бомбардувальник зміг долетіти в район Ставрополя, де упав і розбився.

Після збиття російського бомбардувальника Ту-22МЗ другий літак, що летів за ним, був змушений розвернутися, заявив представник ГУР МОУ Андрій Юсов. І це означає, що ще низка ракет не була випущена по Україні", – сказав він.

Нагадаємо, що поблизу кордону зі Ставропольським краєм розташований військовий аеродром Моздок (Північна Осетія), де базуються стратегічні бомбардувальники Ту-22М3.

знищені літаки втрати ворога авіація рф літаки РФ ракетний терор РФ

Знак гривні
Знак гривні