Сирському представили нову бойову машину українського виробництва (ФОТО, ВІДЕО)

Головнокомандувачу Збройних сил України Олександру Сирському представили новітні зразки української військової техніки: модернізовану бойову машину піхоти БМП-1ТС з українським модулем “Спис-Синтез”, бронемашину Oncilla та іншу техніку.

Фото: Генеральний Штаб ЗСУ
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ

Серед представленої техніки була й нова колісна бойова машина українського виробництва, пише Мілітарний.

Видання зазначає, що це раніше небачена шестиколісна бронемашина, назва якої поки що не афішується.

Візуально машина майже повністю повторює контури Mbombe 6×6, що була розроблена південноафриканською компанією Paramount Group у 2010 році.

З власних джерел Мілітарному відомо, що ліцензійне виробництво цих машин було налагоджено й одним з українських підприємств.

Mbombe 6×6

Mbombe – це колісна броньована бойова машина, що вміщує вісім піхотинців та трьох членів екіпажу. Для кожного бійця у ній виділено окреме протимінне крісло.

У базовій комплектації машина вагою у 16 тонн має 3 клас захисту за стандартом STANAG 4569. Він передбачає витримування обстрілу зі стрілецького озброєння калібру 7,62×51 бронебійними патронами.

Крім того, розробник позиціонує свій бронеавтомобіль як мінозахищену бойову одиницю, що здатна витримати підрив заряду вагою до 10 кг у тротиловому еквіваленті.

Читайте також: Потужності українського ОПК простоюють: який вихід

Як озброєння представлена на відео локалізована бронемашина отримала український бойовий модуль “Спис-Синтез”.

Він оснащений 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1, 30-мм автоматичним гранатометом КБА-117, спареним кулеметом ПКТ калібру 7,62-мм. Крім того, в модуль інтегрований протитанковий ракетний комплекс “Бар’єр” з пусковими для двох ракет.

Модуль стабілізований у двох площинах, тому оператор може відносно влучно вести вогонь під час руху. Для роботи у всепогодному режимі приціл навідника оснащений тепловізійним каналом.

опк виробництво техніки сирський бронетехніка

Знак гривні
Знак гривні