Росії не місце в Раді Безпеки ООН. Кислиця звернувся до генсека ООН після обстрілу Чернігова (ЗАЯВА)

Бездіяльність щодо нелегітимної присутності Росії в Раді Безпеки ООН — неприпустима, оскільки ця країна продовжує вчиняти терористичні акти проти цивільних осіб в Україні.

Про це у відповідному листі до генсека ООН Антоніу Гутерріша заявив представник України в організації Сергій Кислиця.

"Пишу, щоб повідомити вам про триваючі терористичні атаки Росії, навмисно спрямовані проти цивільних осіб та цивільної інфраструктури в Україні", — йдеться у листі.

Кислиця звернув увагу, що 17 квітня російські війська випустили три балістичні ракети "Іскандер" по об’єктах соціальної та цивільної інфраструктури у Чернігові. Загинули щонайменше 17 жителів, поранено щонайменше 78 осіб, у тому числі 3 дітей. Зруйновано 8-поверховий будинок соціальної інфраструктури, пошкоджено 24 житлових будинки, готель, лікарню та вищий навчальний заклад.

Ці атаки, за словами Кислиці, є ще одним доказом терористичної природи російських збройних сил.

"Враховуючи постійний і триваючий характер таких атак, а також усвідомлюючи необхідність негайного втручання, я був би вдячний за вашу особисту увагу та повне використання всіх існуючих інструментів у межах повноважень відповідних агентств ООН для боротьби з цими триваючими злочинами Російської Федерації проти цивільного населення та цивільної інфраструктури в Україні", — пише Кислиця.

Він наголошує, що злочин агресії, воєнні злочини та злочини проти людяності, вчинені РФ, вкотре свідчать про неприпустимість бездіяльності щодо нелегітимної присутності Росії в Раді Безпеки ООН.

Крім Гутерріша, лист також адресовано президенту 78-ї сесії Генасамблеї ООН Денісу Френсісу, президенту Ради Безпеки ООН Ванессі Фрейзер, виконавчому директору UNICEF Кетрін Рассел та Офісу спеціального представника ООН з питань дітей та збройних конфліктів.

Як повідомлялося, після завершення рятувально-пошукових робіт встановлено, що унаслідок ракетного удару РФ по місту 17 квітня загинуло 18 людей та 78 постраждало.

кислиця обстріли міст радбез ООН воєнні злочини рф чернігів

Знак гривні
Знак гривні