Данія надає Україні новий пакет військової допомоги: на що він спрямований

Данія виділяє Україні черговий пакет військової допомоги Україні на суму майже 295 млн євро.

Військові Данії в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу ЗСУ у Великій Британії. Фото: Генштаб ЗСУ
Військові Данії в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу ЗСУ у Великій Британії. Фото: Генштаб ЗСУ

Як повідомляє міністерство оборони країни, ці кошти підуть на розвиток морського потенціалу Збройних сил України, безпілотники, снаряди та виробництво компонентів ракет у співпраці з Нідерландами та Чехією.

"Новий пакет допомоги зосереджений на збільшенні оборонно-промислової співпраці з Україною, яка відбувається на тлі зростаючої потреби у зміцненні та розбудові українського виробництва артилерійських систем, ракет і безпілотників.

У березні я відвідав низку українських підприємств оборонної промисловості в Києві, і стало зрозуміло, що є великий потенціал для майбутньої співпраці, яка забезпечить необхідне обладнання в Україну, що допоможе змінити ситуацію на полі бою», — сказав міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Водночас міністр закордонних справ країни Ларс Льокке Расмуссен наголосив, що західним країнам доведеться посилити підтримку, щоб Україна могла протистояти російському тиску.

"Завдяки новому пакету ми надаємо Україні більше військової підтримки, якої вони потребують зараз і тут. При цьому ми створюємо можливість прямих інвестицій. Це нова ініціатива, яка, сподіваюся, може надихнути інші країни зробити те саме, щоб сама Україна могла виробляти більше військового обладнання», — сказав він.

опк військова допомога підтримка заходу україна-данія

Знак гривні
Знак гривні