Масована атака по енергетиці: які наслідки та як відпрацювала ППО

Сили протиповітряної оборони України під час масованої атаки РФ знищили 18 російських ракет та 39 ударних БПЛА ворога.

Про це повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Основним напрямком комбінованої нічної атаки була Львівщина.

"Загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу:

Сили протиповітряної оборони знищили 57 повітряних цілей, зокрема:

Подробиці атаки 11 квітня

Як повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко, російські військові уночі 11 квітня атакували енергетичну інфраструктуру у Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях.

Російська армія спрямувала на Львівщину крилаті ракети різного класу та ударні безпілотники, повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

"Уночі ворожі крилаті ракети різного класу та БпЛА атакували два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Львівській області. Це обʼєкт газорозподільчої інфраструктури у Стрийському районі та електропідстанція – у Червоноградському", – написав Козицький.

Як повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, під час повітряної тривоги на Київщині атаковано об'єкт критичної інфраструктури.

Згодом голова наглядової ради ПАТ "Центренерго" Андрій Гота у коментарі Інтерфакс-Україна повідомив, що внаслідок масованої атаки повністю зруйнована Трипільська ТЕС.

За його словами, унаслідок влучень сталася масштабна пожежа в турбінному цеху. Наразі на підприємстві ведуться роботи з локалізації вогню.

Сили оборони півдня поінформували, що в Запорізькому районі пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури.

У ДСНС повідомили, що від вночі на місцях ліквідації наслідків масованого обстрілу працюють понад 200 рятувальників, а також понад сотня слідчих, криміналістів та вибухотехніків.

"По Харкову ворог випустив більше 10 ракет, у деяких районах міста відсутнє електропостачання. Ліквідація наслідків обстрілів триває також на Одещині, Львівщині, Запоріжжі та Київщині. Залучений особовий склад та техніка ДСНС із сусідніх регіонів".

Повідомляється, що рятувальники готові оперативно розгорнути мобільні генераторні станції. На базі пожежно-рятувальних частин та підрозділів поліції працюють пункти незламності – з електроенергією та доступом до мережі. Водночас зазначається, що поблизу місць ліквідації обстрілів може бути обмежений рух транспорту.

За даними ДСНС, цієї ночі минулося без загиблих та потерпілих.

ППО атаки на енергосистему масована атака

Знак гривні
Знак гривні