В Україні випробували машину розмінування MV-4 (ФОТО, ВІДЕО)

На полігоні випробували машину розмінування MV-4, зібрану і частково локалізовану в Україні.

Про це повідомила заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Анна Гвоздяр.

Вона також опублікувала фото та відео роботизованої гусеничної спеціалізованої машини.

За словами Гвоздяр, машину повністю зібрали в Україні ТОВ "А3Тек" за технологією та у співпраці з хорватською компанією Dok-Ing Україна.

Як повідомили у Мінекономіки, частка локалізації в машині склала 15%. Українські фахівці виготовили робочий вал та елементи робочого органу машини. До кінця року виробники планують довести рівень локалізації до 25-30%.

"Це роботизована машина для гуманітарного розмінування на дистанційному управлінні. Оператор в безпеці — дальність зв’язку до 1,5 кілометри. Може працювати на будь-яких грунтах і знешкоджувати протипіхотні міни всіх типів і видів до 650 гр у тротиловому еквіваленті.

Під час випробувань провели вибухові тести — машина витримала п'ять підривів, тож тепер чекаємо на документ про сертифікацію, після чого машини, які законтрактовані, почнуть працювати над розмінуванням", — розповіла заступниця міністра.

За годину машина може розмінувати територію площею до 1500 м2.

Гвоздяр наголосила, що такої техніки треба багато, як і технологій для знешкодження інших боєприпасів. За її словами, українські фахівці вже працюють над розробками, максимально адаптованими під наші умови

розмінування спеціалізована техніка випробовування

Знак гривні
Знак гривні