Китайські "гольф-кари" стали для окупантів трунами на колесах — Bild

Німецький Bild пише, що росіяни були впевнені: ЗСУ не дістануть їх на китайських мотовсюдиходах, які в Україні вже охрестили "гольф-карами". Однак окупанти фатально прорахувалися. Багі, не захищені бронею, перетворились на легкі цілі для українських дронів.

Військовий аналітик Юліан Рьопке назвав ці машини "трунами на колесах", повідомляє Фокус із посиланням на Bild.

Експерт інформував, що російські окупанти масово застосовують китайські мотовсюдиходи Desertcross 1000-3 замість традиційних БТР або БМП.

"Очевидно, ЗС РФ хотіли скористатися тим, що у ЗСУ немає снарядів, щоб знищувати такі багі, а дронам-камікадзе важко ганятися за маленькими, швидкими й маневровими машинами", — зазначили у виданні.

Дивіться також: Відео дня. Невдалий штурм росіян на китайських гольф-карах

Однак, як повідомляє Рьопке, Сили оборони навчились знищувати ворожі гольф-кари. Тепер знахідка, яка мала дарувати загарбникам безпеку, стала ціллю.

"Українські оператори дронів прицільно вражають їх безпілотниками-камікадзе. А оскільки у багі немає жодної броні, то всі солдати, що перебувають всередині, гинуть", — пояснили журналісти видання.

Читайте також: Гольф-кари та старезні танки без башт: через великі втрати БМП росіяни вдаються до дивних альтернатив, — Forbes

дрони-камікадзе війна зсу багі гольфкар

Знак гривні
Знак гривні