Реставрація Братських келій. Держінспекція архітектури оштрафувала Могилянку

Державна інспекція архітектури та містобудування України оштрафувала замовника реставраційних робіт Братського монастирі – Національний університет "Києво-Могилянська академія" – на 90,8 тис. гривень.

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.
Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

"Замовник відмовився надати необхідні документи, а також не допустив інспекторів до здійснення перевірки на обʼєкті.

У зв’язку з недопущенням посадових осіб органів державного архітектурно-будівельного контролю на об’єкти будівництва для виконання покладених на них функцій наступає відповідальність передбачена пунктом 2 частини шостої статті 2 Закону України «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності».

За результатами розгляду справи винесена постанова про накладення штрафу у сумі 90 840 грн. Постанова буде вручена замовнику будівництва 28.03.2024 о 10:00", – йдеться у повідомленні.

У Києво-Могилянській академії відреагували на рішення інспекторів, заявивши у коментарі Цензор.НЕТ, що вважають штраф безпідставним і будуть оскаржувати його в судовому порядку.

У Києво-Могилянській академії також нагадали, що раніше робили заяву щодо незаконної перевірки ДІАМ.

"Звинувачення є абсолютно безпідставними, як мінімум, тому що ДІАМ сам надав нам дозвіл на ведення цих робіт і заяви на кшталт: "не надали документи" – абсурдні. Перед видачею нам дозволу ми надали ДІАМ абсолютно всю документацію", – розповіли в НаУКМА.

Як ми писали раніше, восени 2023 року Києво-Могилянська академія поновила реставрацію Братських келій на Подолі. Водночас активісти звинуватили університет у незаконних роботах, тож ДІАМ розпочала перевірки резонансних об’єктів будівництва у Києві саме з Могилянки.

могилянка діам штраф спадщина архітектура

Знак гривні
Знак гривні