Ціль — газосховище. Як летіли "шахеди" і ракети під час масованих атак 23–24 березня (КАРТА)

Texty.org.ua позначили на карті приблизний маршрут російських ударних дронів, балістичних цілей та крилатих і керованих ракет під час масованих атак 23–24 березня, візуалізувавши інформацію, надану телеграм-каналом war_monitor.

Тут видно і маршрут ракети, яка залетіла  в Польщу. На карті бачимо, що ціль – Стрий. Як повідомляв Нафтогаз, пошкоджена наземна інфраструктура підземного газосховища. Але на споживачів газу це не вплинуло. Очевидно, йдеться про одне з найбільших в Україні Дашавське газосховище. В ньому зараз зберігається газ європейських компаній.

Нагадаємо, у ніч на 23 березня 2024 року російські війська атакували Україну чотирма зенітними керованими ракетами С-300 (по Донеччині) та 34-ма ударними БпЛА типу Shahed (райони пусків Курська обл. – РФ, мис Чауда – Крим). Українська ППО знищила 31 «шахед» у межах Полтавської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей.

У ніч на 24 березня 2024 року росіяни атакували 29-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 із 14 літаків стратегічної авіації Ту-95МС (район пусків Енгельс – РФ) та 28-ма «шахедами» (райони пусків Приморсько-Ахтарськ – РФ, мис Чауда – Крим).

Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, 24 березня в результаті протиповітряного бою знищено 43 повітряні цілі: 18 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 25 ударних БпЛА «Shahed-136/131» у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей.

datavis маршрут дронів атака маршрут старий салтів карта газосховище ракетний терор РФ карта атак РФ газ

Знак гривні
Знак гривні