Як у Бородянці за допомогою Литви відновили зруйнований росіянами ліцей (ФОТО)

У Бородянці завершили відновлення ліцею №1, який був майже повністю зруйнований російськими окупантами на початку повномасштабного вторгнення. До війни тут навчалися понад 500 дітей.

Фото: Хмарочос
Фото: Хмарочос
Фото: Хмарочос
Фото: Хмарочос

Як розповів голова Київської ОДА Руслан Кравченко, будівля ліцею була знищена на 80%.

Зокрема, вибиті вікна, двері, пошкоджені опорні конструкції, стіни, системи водо- та електропостачання, опалення. В закладі було 26 кабінетів. Кілька з них вигоріли вщент, була повністю знищена матеріально-технічна база ліцею.

Фото: Хмарочос
Фото: Хмарочос

Відбудувати заклад допоміг уряд Литви. Ліцей повністю модернізували, утеплили фасад, встановили сучасну систему вентиляції, медпункт, клас безпеки та ліфт для маломобільних людей.

Крім того, облаштували атріум, де школярі зможуть проводити позакласні заходи, організовувати репетиції та відпочивати. У класах та лабораторіях встановили сучасні меблі, інтерактивні панелі та комп’ютерну техніку.

У ліцеї також є їдальня із найсучаснішим обладнанням і конференцзала, розрахована на проведення масштабних заходів. А збудоване укриття має площу тисячу квадратних метрів.

Фото: Хмарочос
Фото: Хмарочос

Вартість реконструкції ліцею та облаштування укриття становить понад 370 млн грн.

За словами Кравченка, це вже другий реалізований урядом Литви проєкт з відбудови освітніх закладів Київщини. Крім ліцею в Бородянці, був відновлений дитячий садочок в Ірпені. Литва також планує і надалі допомагати у цьому процесі.

Голова Київської ОДА нагадав, що внаслідок повномасштабного вторгнення Росії на Київщині було зруйновано та пошкоджено 244 заклади освіти. Наразі вже відновили 200 шкіл та садків.

відновлення україни Бородянка освіта литва

Знак гривні
Знак гривні