Польща та Німеччина запускають коаліцію бронетехніки для України

26 березня Польща і Німеччина активують "коаліцію бронетехніки", зосереджену на основних бойових танках, як ініціативу, спрямовану на підтримку України.

Борис Пісторіус і Владислав Косіняк-Камиш. Фото: Якуб Боровський, Defence24.pl
Борис Пісторіус і Владислав Косіняк-Камиш. Фото: Якуб Боровський, Defence24.pl

Про це заявив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш після переговорів з главою міноборони Німеччини Борисом Пісторіусом.

"26 березня ми, Польща і Німеччина, активуємо як співлідери коаліцію з надання бронетехніки на підтримку України", – заявив польський міністр на спільній пресконференції з Пісторіусом.

"Це одна з найважливіших коаліцій, які були створені, ми є двома провідними країнами цього проєкту, до нього приєдналися інші партнери, такі як Велика Британія, Швеція та Італія", – сказав він.

Пісторіус зазначив, що Польща і Німеччина "створили коаліцію бронетехніки" і "це важливо, особливо в той час, коли Росія щодня намагається розділити Захід і підірвати нашу згуртованість".

Він також наголосив на необхідності забезпечення України достатніми оборонними та наступальними можливостями у вигляді снарядів та озброєння. Зокрема, міністри обговорили питання щодо ініціативи спільної закупівлі боєприпасів країнами Європейського Союзу для України.

На спільній пресконференції з Борисом Пісторіусом Владислав Косіняк-Камиш також повідомив, що Польща та Німеччина беруть на себе відповідальність за сили швидкого реагування в Європі.

Нагадаємо, у лютому генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна та Північноатлантичний Альянс створять спільний навчальний центр на території польського міста Бидгощ.

підтримка україни німеччина польща бронетехніка

Знак гривні
Знак гривні