"Полудень проти Путіна": як проходять тихі акції протесту в Росії

Латиське інтернет-видання The Insider опубліковало новину про перебіг "тихих" акції організованих російською опозицією на виборчих дільницях у Новосибірську, Бішкеці, Астані та інших містах.

Акція в Санкт-Петербурзі
Акція в Санкт-Петербурзі

Раніше російська опозиція анонсувала тиху акцію протесту "Полудень проти Путіна" та пропонувала людям, що висловлюють свою анти-владну позицію вийти до виборчих дільниць і під приводом голосування заявити про свою громадянську позицію. Акція мала стартувати 17 березня рівно о 12 годині дня. Ідея полягала в тому, що формально не порушуючи закон продемонструвати незгоду з режимом.

У Новосибірську на кількох виборчих дільницях до 12 години утворилися великі черги. Зокрема, повідомляється, що величезна черга, що складається переважно з молоді, зібралася на дільниці № 1811, людей почали виганяти на вулицю.

Мерія міста пов'язала масове скупчення людей біля дільниці з посиленням заходів безпеки:

"У різних регіонах скоєно спроби провокативних дій з метою дестабілізації роботи виборчих комісій, у Новосибірській області посилено заходи безпеки на виборчих дільницях. Тому сьогодні в деяких приміщеннях для голосування спостерігалося скупчення виборців".

Черга до посольства Росії в Астані, Казахстан
Черга до посольства Росії в Астані, Казахстан

За повідомленням читача The Insider, біля російського посольства в столиці Киргизстану Бішкеку зібралося приблизно дві тисячі осіб. Така ж ситуація спостергієаться і під посольствами РФ в інші містах, зокрема в Бангкоці, Сеулі, Астані, Вільнюсі, Єревані та інших містах.

Черга до посольства РФ у Бангкоці, Таїланд
Черга до посольства РФ у Бангкоці, Таїланд

путін вибори опозиція протести рф

Знак гривні
Знак гривні