У передмісті Харкова ледь не згоріло село. Не через війну, а підпал трави (ФОТО, ВІДЕО)

У селі Слобідське Харківського району через підпал трави сталася масштабна пожежа, яку рятувальники гасили понад 13 годин.

Як повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області, пожежу довелося гасити 50 вогнеборцям.

Пожежа сталася 13 березня близько 17-ї години. Через вітряну погоду полум’я швидко поширилося на велику площу. І тільки, коли фронт вогню почав наближатися до будинків, мешканці забили на сполох і викликали рятувальників.

Але на той момент загальна площа пожежі вже досягла 7 га. На її ліквідацію і рятування села направили 10 оперативних підрозділів ДСНС з Харкова у складі 10 пожежних автоцистерн та більш ніж 50 осіб особового складу.

"Причиною такого лиха стала безвідповідальність людей, котрі самі ж спалюють сміття і торішній сухостій. Щоб впоратись з вогнем та зберегти людське житло, надзвичайникам знадобилось понад 13 годин", — розповіли у ДСНС.

Рятувальники нагадали, що випалювання сухостою під час дії воєнного стану – це злочин. Він прирівнюється до диверсії та карається відповідно до статті 113 Кримінального Кодексу України. За підпал з тяжкими наслідками може загрожувати до 5 років в'язниці.

Читайте також: Дикість. В Україні щороку близько 20 тисяч пожеж на орних землях

пожежа харківщина дснс

Знак гривні
Знак гривні