Російські добровольці прорвали кордон РФ і зайшли в Курську та Бєлгородську області (ВІДЕО)

Легіон "Свобода России", РДК та Сибірський батальйон увійшли в Курську та Бєлгородську області РФ в рамках спільної операції.

Скриншот з відео ЛСР
Скриншот з відео ЛСР

Про це повідомив колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов.

"Прикордонна Лозова Рудка у Бєлгородській області повністю під контролем сил визволення, — пише він. — Наразі в Тьоткіно Курської області триває стрілецький бій".

У російських телеграм-каналах повідомляють, що на кордоні помічено кілька озброєних груп на пікапах, також на підході до кордону виявили танки.

"Танки бруду не бояться. Перейшли Рубікон. Перетнули кордон", — пише у телеграм-каналі Легіон "Свобода России".

Бійці ЛСР заявили про прагнення звільнити народ РФ від диктатури Кремля. "Ми будемо відбирати у режиму нашу землю сантиметр за сантиметром", — додали вони.

Згодом джерела РБК-Україна підтвердили, що на територію Бєлгородської області зайшли російські добровольці. Згідно з повідомленнями відомо, що вони просунулись у декількох напрямках Грайворонського району.

Читайте також: Перейшов на бік України. Ексофіцер ГРУ РФ бере участь у створенні "Сибірського батальйону" (ВІДЕО)

Також на територію РФ зайшли російські добровольці "Сибірського батальйону". Вони опублікували відповідне відео, де група бійців просувається вздовж лісного масиву.

"Раніше ми говорили, що повалити злочинний диктаторський режим у РФ мирно не вийде. Його можна усунути лише зі зброєю в руках. Цієї ночі ми почали виконання обіцянки. Тривають запеклі бої на території РФ", — йдеться в їхньому повідомленні.

Читайте також: В Україні формують батальйон з громадян Росії: хто і чому приєднався до лав ЗСУ

У селищі Тьоткіне Курської області РФ бійці Легіону "Свобода России" знищили БТР пропутінських сил.

Представник ГУР Андрій Юсов у коментарі УП зазначив, що "РДК", "Легіон свободи Росії" та "Сибірський батальйон" – це підрозділи, які складаються з громадян Російської Федерації.

"На території РФ вони діють абсолютно автономно, самостійно, виконують свої суспільно-політичні програмні задачі. Зрештою, це вже не перші подібні дії цих структур і організацій на території так званої РФ. Наразі мова йде імовірно про спільну операцію РДК, ЛСР та Сиббату на території Росії", — підкреслив він.

У коментарі Радіо Свобода Юсов пояснив, звідки російські добровольці беруть зброю на спецоперацію.

"На території України точиться повномасштабна війна вже понад 2 роки. Мова йде і про "трофейну" зброю, "перетрофеєну". Якщо ми говоримо про дії у складі українських сил безпеки і оборони, звичайно українська зброя, українського виробництва. Тут жодних секретів немає", — сказав представник ГУР.

Ремарка Texty.org.ua: Чим довше Конгрес США блокуватиме виділення допомоги, тим сміливіші операції проводитиме Україна на території Росії. Бо до цього Вашингтон був стримувальним фактором, але оскільки США уже майже пів року ігнорують нагальні потреби України у війні й не надають фінансування, думка Білого дому важить дедалі менше.

атаки на території РФ російські добровольці рейди

Знак гривні
Знак гривні