Макрон пояснив, за якої умови Франція може відправити свої війська в Україну — L’Independant

Президент Франції Емманюель Макрон допускає можливість відправлення військ в Україну. Це може статися у разі повторно наступу російських військ на Київ чи Одесу.

Фото: ОП
Фото: ОП

Про це Макрон заявив на зустрічі із лідерами партій країни, повідомляє L'Independant.

Видання посилається на представника комуністичної партії Франції Фаб'єна Руссела. За його словами, Емманюель Макрон згадав сценарій, "який може призвести до відправлення військ": просування фронту "в напрямку Одеси або Києва".

Як пише Le Figaro, Макрон на зустрічі з лідерами партій заявив, що не існує жодних обмежень і червоних ліній у підтримці Францією України.

"Президент дуже серйозно говорив про необхідність швидкої мобілізації додаткових ресурсів для боротьби з російською загрозою в Україні ", — зазначив депутат Бертран Панше.

"Ми не можемо дозволити собі встановлювати обмеження перед обличчям ворога, який діє без обмежень", — сказав президент Франції.

5 березня в Празі Макрон заявив, що Франція і Чехія усвідомлюють, що війна повернулася в Європу. Він закликав союзників активізувати допомогу Україні.

"Ми, безумовно, наближаємося до моменту в Європі, коли буде доречно не бути боягузом, — заявив Макрон. — Ми ніколи не хочемо бачити трагедій, які наближаються, ми ніколи не хочемо бачити, що стоїть на кону. І я вірю, що наші дві країни усвідомлюють те, що відбувається в Європі, те, що війна повернулася на нашу землю".

Він додав, що загроза стала нестримною і поширюється «з кожним днем» на європейські країни.

"І нам доведеться жити відповідно до історії та мужності, якої вона вимагає", — сказав президент Франції.

Нагадаємо, що наступного тижня депутати у Франції проведуть дебати щодо двосторонньої угоди про безпеку, що була підписана з Україною у лютому.

макрон союзники україни західні війська

Знак гривні
Знак гривні