Які мотиви спонукають чоловіків мобілізуватися, — опитування

Основним мотивом, якій спонукає чоловіків іти в армію, є захист України та своїх рідних. Про це свідчать результати опитування, проведеного дослідницькою агенцією Info Sapiens на замовлення Texty.org.ua.

Понад дві третини опитаних обрали захист країни ключовим мотивом у бажанні долучитися до Сил оборони.

Значною мотивацією також є помста: понад 60% опитаних хочуть мститися і вбивати ворога.

Половина респондентів декларує готовність служити, якщо надійде повістка.

Показово, що третина чоловіків каже, що їх втомило повсякденне життя і, вочевидь, вони не проти змінити його на армійське. А от доходи як мотивація не відіграють важливої ролі.

Респонденти отримали п’ять окремих запитань, на кожне з них вибирали відповідь за шкалою від «цілковито поділяють» до «зовсім не поділяють»
Респонденти отримали п’ять окремих запитань, на кожне з них вибирали відповідь за шкалою від «цілковито поділяють» до «зовсім не поділяють»

Оцінюючи відповіді щодо мотивації, варто пам’ятати: найпопулярніші відповіді в цьому блоці можуть розглядатися респондентами як більш «соціально прийнятні», а отже, не обовʼязково відображати переконання самих респондентів (радше уявлення про те, що така відповідь правильна).

Але це також важливо для розуміння того, що в українському суспільстві все ще зберігається високий рівень усвідомлення необхідності захищати свою країну та рідних.

Докладно з опитуванням про мобілізацію можна ознайомитися за посиланням.

Опитування провела дослідницька агенція Info Sapiens. Для дослідження була сформована вибірка, пропорційна чоловічому населенню віком 18–55 років у населених пунктах зі щонайменше 50 тис. мешканців. Вибірка пропорційна за регіоном і розміром населеного пункту довоєнного рівня згідно з даними Державної служби статистики станом на 1 січня 2022 року. У межах опитування було застосовано метод CAWI (панельне онлайн-опитування). Загальна кількість опитаних — 400 осіб.

мотивація захист україни зсу мобілізація опитування

Знак гривні
Знак гривні