Як виглядає найновіша версія САУ "Богдана" (ФОТО, ВІДЕО)

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк показав останнє покоління вітчизняних артустановок "Богдана" 155-мм калібру.

"Сучасні українські САУ "Богдана" замість старих радянських. Самохідні, а не причіпні. Натівський калібр, а не радянський. Точні, надійні, сучасні.

Технології + підготовка = збереження життя особового складу та запорука успіху на полі бою", – йдеться в описі до відео.

Як інформує Фокус, оновлена артустановка "Богдана" отримала оновлене шасі з колісною базою 8х8, кабіну і механізм заряджання. Ще донедавна українські артилеристи мали вручну заряджати САУ, тому скорострільність була невисокою, а екіпаж втомлювався і міг травмуватись.

Один 155-мм боєприпас важить близько 50 кг. Тепер є досилач, який знімає частину навантаження з військових.

Зазначається, що оновлені машини надійшли бійцям, які до того мали на озброєні радянські причіпні гаубиці. Різниця, за словами одного з військових, колосальна. Відомо, що "Богдана" переходить в бойове положення за 90 секунд, стільки ж треба для згортання позиції.

Нагадаємо, 15 лютого в соцмережах з'явилися фото та відео, як броня САУ «Богдана» витримала прямий удар ворожого дрона-камікадзе «Ланцет» та зберегла життя військових.

сау богдана українська зброя артилерія зсу 155-мм

Знак гривні
Знак гривні