Оминання блокади кордону. Україна запускає контейнерні каравани з барж на Дунаї

Держкомпанія "Українське Дунайське Пароплавство" (УДП) готується до запуску баржевих контейнерних караванів на Середній та Верхній Дунай як альтернативу заблокованим логістичним маршрутам на західному кордоні.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

"Українські експортери та перевізники знову стикаються із блокуванням пунктів пропуску на західному кордоні. Альтернативний логістичний маршрут з України в ЄС – річкові перевезення Дунаєм",– йдеться у повідомленні.

Пароплавство пропонує доставку контейнерів до дунайських портів Болгарії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Австрії, Німеччини та до румунського порту Констанца.

Крім перевезення УДП забезпечує зберігання та перевалку в українських портах, організацію перевалки в портах вивантаження.

Держкомпанія вже почала консультації з перевізниками щодо залучення необхідної кількості контейнерів, потрібних для формування перших караванів.

У Міністерстві розвитку нагадали, що торік УДП реалізувало масштабну ремонту програму – в експлуатації 25 одиниць самохідного флоту (20 в резерві) та понад 200 барж.

"Тож ресурсів і можливостей, щоб перехопити потік контейнерів з автотранспорту, у компанії достатньо", – наголосили у відомстві.

блокада кордону перевезення дунай експорт

Знак гривні
Знак гривні