Фото дня. Найкраща світлина дикої природи: білий ведмідь спить на айсбергу посеред океану

Музей природознавства в Лондоні оголосив переможця у категорії глядацьких симпатій (People's Choice Award) за найкраще фото дикої природи (Wildlife Photographer of the Year).

Фото "Крижане ліжко", автор Німа Саріхані
Фото "Крижане ліжко", автор Німа Саріхані

Британський фотограф-любитель Німа Саріхані назвав честю отримати нагороду за світлину під назвою "Крижане ліжко", пише CNN.

"Захопливе і пронизливе зображення Саріхані дозволяє нам побачити красу і крихкість нашої планети, — цитує BBC директора Музею природознавства Дугласа Гурра. — Його образ, що спонукає до роздумів, є суворим нагадуванням про нерозривний зв'язок між твариною і середовищем її існування і слугує наочним представленням згубного впливу потепління клімату і втрати середовища існування".

Саріхані зробив цей знімок після трьох днів пошуків білих ведмедів у густому тумані біля норвезького архіпелагу Шпіцберген.

Шанувальникам фотографії дикої природи та любителям природи з усього світу було запропоновано проголосувати за короткий список з 25 фотографій. Чотири інші видатні фіналісти отримали "високу оцінку".

Щороку на конкурс подається понад 50 тисяч фото. За словами організаторів, у останньому конкурсі проголосували понад 75 тисяч людей, це рекордна кількість.

зміна клімату Фото дня океан конкурс

Знак гривні
Знак гривні