Відео дня. Як ССО підірвали РЛС і захопили важливе обладнання в Чорному морі

Оператори 73-го морського центру ССО провели спецоперацію "Цитадель" у Чорному морі, знищивши на одній із видобувних платформ радіолокаційну станцію росіян та захопивши обладнання, яке допомагало ворогу атакувати південь України дронами-камікадзе.

"Спецоперація проводилася в зоні постійного патрулювання авіації та флоту РФ. Вночі човни 73-го морського центру ССО підійшли впритул до видобувної платформи. Після проведення спеціальних дій та зачистки, об’єкт було заміновано. Бойова група відійшла на безпечну відстань і здійснила підрив ворожої цілі.

У результаті захоплено важливе обладнання противника та підірвано щоглу з антеною. Вдало проведена спецоперація забезпечила безпечніше пересування кораблів та обмежила можливості ворога у північно-західній частині Чорного моря", – розповіли в ССО.

Деталі

За розвідданими, одну з незаконно захоплених видобувних платформ росіяни використовували для підсилення роботи розвідувального БпЛА іранського виробництва «Мохаджер-6». А саме – встановили обладнання, яке збільшує дальність та радіус його роботи. Цей безпілотник росіяни застосовували для ведення розвідки та подальших атак дронами-камікадзе Shahed по об’єктах критичної інфраструктури півдня України.

Крім цього, на платформі окупанти встановили радіолокаційну станцію виявлення надводних об’єктів (від моторних човнів до кораблів) «Нева-Б». За допомогою цієї РЛС росіяни контролювали обстановку в північно-західній частині Чорного моря.

ссо спецоперації шахеди чорне море

Знак гривні
Знак гривні