Українка в Австрії підготувала книжку про війну в Україні, яку Міносвіти країни рекомендує для шкіл

«Війна Росії проти України: Що це таке? Факти та перспективи» — під такою назвою в Австрії вийшла друком книжка авторства Оксани Ставру німецькою мовою. Міністерство освіти Австрії рекомендує це видання для використання в школах.

Авторка книжка Оксана Ставру — українська юристка та журналістка, яка понад 20 років живе в Австрії.

Книжка створена у співпраці з експертами Віденського Університету та Дипломатичної академії Відня, вчителями та представниками громадських організацій Австрії.

У 15-ти розділах цієї «книжки-довідника» подається короткий актуальний аналіз різних аспектів війни Росії проти України, взаємозв’язки між історією, культурою та політикою. Видання описує перебіг бойових дій та український спротив, життя в російській окупації та втрати у війні, а також економічні й політичні наслідки та плани відбудови України.

«Війна Росії проти України: Що це таке? Факти та перспективи» створена у зручному для молодої читацької аудиторії форматі. Книжка містить численні фотографії та кольорові елементи, цитати відомих людей, тлумачення окремих понять та додаткову інформацію на 110 сторінках.

Це єдине видання такого плану на теренах Німеччини, Австрії та Швейцарії. Центр Поліс, агенція Міністерства освіти Австрії з викладання історії та політичної освіти в австрійських школах, рекомендує книжку як додатковий матеріал для використання на уроках історії.

«Завдання книги не в тому, щоб просто перерахувати важливі з української точки зору факти, а радше подати їх у контексті суспільно-політичних і культурних реалій та пріоритетів австрійського та німецького суспільств. Книжка пояснює Україну місцевим читачам зрозумілою їм мовою, і в буквальному, і в переносному значеннях», — зазначає авторка Оксана Ставру.

За її словами, зараз тривають пошуки партнерів, щоб перекласти й адаптувати книгу для використання в інших країнах Європи, зокрема, в освітній системі.

Повний текст книжки у відкритому доступі за посиланням.

австрія книжка російсько-українська війна

Знак гривні
Знак гривні