Відео дня. Знищення російського ракетного катера "Ивановец"

У ніч з 31 січня на 1 лютого 2024 року воїни спецпідрозділу “Group 13” Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили ракетний катер “Ивановец” Чорноморського флоту РФ.

Як повідомили у ГУР МОУ, судно ворога патрулювало Чорне море поблизу озера Донузлав біля окупованого Криму.

Внаслідок низки прямих влучань у корпус російський корабель зазнав пошкоджень, не сумісних із подальшим рухом ― “Ивановец” дав крен на корму і затонув.

Вартість втраченого державою-агресором корабля становить орієнтовно $60-70 мільйонів.

Пошуково-рятувальна операція російських окупантів на Донузлаві, згідно з попередньою інформацією, успіху не мала. Штатний екіпаж бойового судна складається з 40 осіб.

У ВМС ЗСУ пояснили, чому потоплення ракетного катера "Ивановец" – істотна втрата для РФ:

"Це досить суттєва втрата, враховуючи наявність всього трьох таких катерів проєкту 1241.1 у складі чорноморського флоту рф і озброєння, серед якого протикорабельні ракети типу "Москіт" з дальністю до 130 км.

Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи. З огляду на штатну кількість особового складу в 40 моряків, наслідки скорочення корабельного складу рф є теж суттєвими.

Це не перші втрати ворога у вказаній бригаді. Раніше спільними зусиллями СБУ та ВМС ЗСУ було пошкоджено малий ракетний корабель проєкту 1239 "Самум".

чф рф втрати ворога морські операції гур моу

Знак гривні
Знак гривні