Прикордонники новоствореної бригади Гвардії наступу "Помста" взяли в полон окупантів (ФОТО)

Прикордонники бригади Гвардії наступу "Помста" взяли в полон трьох військових ЗС РФ.

"Загарбники намагалися штурмувати позиції наших бійців на Луганщині. Їм надали медичну допомогу, воду та передали спецслужбам.

Серед полонених – мобілізований з Рязані, контрактник – командир відділення із Пскова та заробітчанин з Грозного, який кілька місяців тому підписав контракт на рік задля заробітку", – розповіли у Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, 30 січня у Держприкордонслужбі повідомили, що на базі Луганського прикордонного загону створено ще одну бригаду Гвардії наступу під назвою "Помста".

"Саме цей загін найдовше з усіх силових структур тримав оборону в Луганську. На початку літа 2014 року проросійські бойовики кілька днів штурмували розташування управління частини, ведучи вогонь з довколишніх будинків", – розповіли у ДПСУ, додавши, що відтоді бійці та командири загону загартувалися у боях на найгарячіших ділянках фронту російсько-української війни.

У ДПСУ наголосили, що бойові можливості сформованої на базі загону бригади "Помста" значно нарощені, броньованою технікою, спецавтомобілями, зенітними, артилерійськими та протитанковими засобами, системи аеророзвідки та ударними БПЛА. Також бригада має засоби радіоелектронної боротьби та розвідки, сучасні ПЗРК, снайперське озброєння тощо.

До того ж військовослужбовці Луганського загону пройшли численні навчання і злагодження, як в Україні, так і за кордоном: Великій Британії, Іспанії, Німеччині та інших країнах.

«Настане час, коли ми виженемо ворога з нашої землі. «Відроджені перемогти» — це гасло нашої «Помсти», – сказав командир Луганського прикордонного загону полковник Олександр Осипець.

гвардія наступу прикордонники полонені окупанти

Знак гривні
Знак гривні